Recreatief tennissen voor seniorleden

Bij REO is het mogelijk het hele jaar te tennissen op alle niveau’s. Oud of jong, crack of beginner, iedereen kan terecht om regelmatig een balletje te slaan. Sommige leden gaat het vooral om het presteren, anderen komen voornamelijk om sportief te recreëren. En het is allebei mogelijk!
Daarbij proberen we altijd om het buiten de banen zo gezellig mogelijk te maken. Een drankje en hapje op het terras of aan de bar na een wedstrijd hoort er wat ons betreft gewoon bij.

Voor de jeugd zijn de mogelijkheden uitgebreid beschreven op de speciale jeugdpagina’s.
Daarom hier een schets van wat er allemaal mogelijk is voor seniorleden die (vooral) recreatief willen tennissen. 

Om te beginnen zijn er verschillende competities.
In voor- en najaar kennen we de Knltb-competities, die behoorlijk prestatiegericht zijn. Daarnaast zijn er zowel ’s zomers als ’s winters zgn. clubcompetities voor dames en heren, waarbij het recreatieve element wat meer op de voorgrond staat. Kijk onder competities voor alle nadere informatie.

Vervolgens worden jaarlijks natuurlijk allerlei toernooien georganiseerd.
Enkele toernooien hebben een sterk competitief karakter, de meeste zijn echter vooral recreatief van aard, waarbij de gezelligheid net zo belangrijk is als het tennisgebeuren. Onder toernooien vind je alle informatie en en vaak ook links om je voor deelname aan te melden.

Wie zin heeft om eens een wedstrijdje te spelen, maar niet weet met wie, kan ‘s zomers twee keer in de week op het park terecht tijdens de zgn. toss-uren:

  • maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur: ‘Inloopochtend’ voor iedereen
  • vrijdagavond van 18.30 tot ca 21.00 uur: ‘Toss’ voor iedereen (m/v)

Je hoeft je hiervoor niet aan te melden; iedereen die komt kan meedoen. Er worden steeds wisselende indelingen gemaakt. Een ideale manier dus om andere leden te leren kennen!

 

Voor het spelen van enkel partijen tegen verschillende spelers is er de Poule competitie. Het idee hiervan is dat je binnen een bepaalde periode 2 of 3 wedstrijden speelt (enkelspel), waarna je promoveert naar een hogere of degradeert naar een lagere poule. Het systeem zorgt ervoor dat je na enkele ronden speelt tegen spelers van dezelfde sterkte.
 
INFORMATIE over hoe de poule competitie werkt vind je hier.

Voor de ACTUELE POULE INDELING en het invoeren van uitslagen van gespeelde wedstrijden moet je HIER KLIKKEN.

Alle recreatieve activiteiten vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de recreatiecommissie, of zij worden door deze commissie zelf georganiseerd. Mocht je suggesties of vragen hebben mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ten slotte nog dit:
In het winterseizoen gaat het tennissen bij REO gewoon door, zij het dat van november tot april in principe alleen de drie banen in de hal bruikbaar zijn. Houd er rekening mee dat je voor het gebruik daarvoor apart moet betalen. Meer informatie over de wijze waarop je van de hal gebruik kunt maken, vind je op de pagina Tennishal. 

Hosting en realisatie Wned.nl (Roden)
 Hosting en realisatie Wned.nl (Roden)

Untitled 1